3D BLITZ streeft naar een kunststof eindproduct wat voldoet aan alle verwachtingen en waar we allemaal tevreden mee zijn.
De 3d modellen kunnen bij 3D BLITZ met 2 verschillende printtechnieken worden gemaakt. Behalve de normale formaat printers heeft 3D BLITZ ook een exclusieve grote FDM printer waar grotere modellen mee gemaakt kunnen worden.

 

FDM (Fused Deposition Modeling)
Het model wordt opgebouwd uit laagjes kunststof die door een printkop worden verwarmd en op elkaar worden gestapeld. Toe te passen bij standaard modellen. Met deze printer kunnen extra grote modellen worden geprint.

printer:
materiaal:
kleuren:
laagdikte:
minimale wanddikte:
maximale afmeting:

Olipiones 2L
PLA
zwart, wit
min. 100 micron
1 mm
ø500 x 710mm (øxh)

 

FDM (Fused Deposition Modeling)
Het model wordt opgebouwd uit laagjes kunststof die door een printkop worden verwarmd en op elkaar worden gestapeld. Toe te passen bij standaard modellen.

printer:
materiaal:
kleuren:
laagdikte:
minimale wanddikte:
maximale afmeting:

Flashforge Creator Pro
PLA, ABS, Ninjaflex
zwart, wit, grijs, rood, blauw, geel, groen, oranje
min. 100 micron
1 mm
225 x 145 x 150mm (lxbxh)

 

SLA (Stereolithography)
Het model wordt gemaakt door met een laser een fotogevoelige hars laag voor laag uit te harden. Toe te passen bij gladde oppervlakken met zeer hoge precisie.

printer:
materiaal:
kleuren:
laagdikte:
minimale wanddikte:
maximale afmeting:

Formlabs Form2
Resin
grijs
min. 25 micron
0,5 mm
145 x 145 x 175mm (lxbxh)

Om de modellen geheel naar tevredenheid te kunnen maken is het essentieel dat er vooraf goed wordt afgestemd wat er precies gemaakt moet worden. Wanneer je een standaard product als basis hebt en deze naar eigen wensen wilt aanpassen, dus bijvoorbeeld je eigen naam in een bepaald lettertype, is dat vrij eenvoudig. Er kan dan speciaal voor jouw een ontwerp gemaakt worden en deze wordt als tekening toegestuurd. Bij akkoord kan het product gemaakt worden voor de standaard prijs.

Ook is het mogelijk om een geheel nieuw ontwerp te laten ontwerpen en maken. Dit kan aangeleverd worden in de vorm van een schets, een 2d tekening, een 3d bestand of alleen maar het idee. In zo’n geval zal er eerst goed overleg plaats vinden en aan de hand daarvan kan een ontwerp gemaakt worden. Hier worden allereerst technische tekeningen van gemaakt, inclusief een 3d afbeelding. Aan de hand van deze tekeningen kan het kunststof product gemaakt worden. De opdrachten voor de 3d modellen kunnen op verschillenden manieren aangeleverd worden.

  • Een 3d bestand wordt aangeleverd. Bestanden van het te printen product kunnen digitaal aangeleverd worden. 3D BLITZ zal de bestanden omzetten naar het juiste formaat en het aansturen naar de printer.
  • 3D BLITZ doet ook het complete ontwerp. Dus als je alleen maar een idee hebt kunnen we met elkaar om tafel om het idee door te spreken.

Neem voor een vrijblijvende prijsopgaaf contact op met 3D BLITZ.